En vecka som ålänning

Nu har vi varit här på Åland i en vecka, två dagar sov vi i Josse och Simons hus och sedan i söndags har vi sovit här i vår villavagn. Dagarna har gått åt till att komma i ordning och få till en fungerande tillvaro, vilket vi nu fått och samtidigt så om vi bor här så kan vi släppa ut Tussan. Första gången hon gick ut så passade hon på att ta en promenad på cirka 30 timmar.... men kom tillbaka kvällen efter blöt från regnvädret och hungrig - natten därefter fick hon vara inne.
Knaskatten som efter 30 timmar utomhus går på kattlådan och gör sina behov när skogen finns utanför...
 
Igår kväll byggde vi en tillfällig altan mellan boden och villavagnen - helt på återbrukat material - till minsta skruv! Idag ska vi försöka få dit den gamla trappen som är stabilare - men detta är ju helt fungerande tillsvidare. 
Pelargonerna har äntligen fått komma ned i större krukor - nu bytte jag all jord i den stora zinkbaljan och istället för grus i botten fyllde jag upp med kottar. Baljan blev hundra gånger lättare att flytta. I år får den stå nere på altanen vid bastun. I mitten skulle jag vilja ha en lavendel.... ikväll ska Tony och åka och handla så han ska få i uppdrag att köpa en lavendel - vi får väl facetima då så det blir rätt ;)
Ja det är så med karantänsreglerna - en person i familjen får åka och handla och göra nödvändiga ärenden. Men nu är det bara en vecka kvar! 
 
Ja det var en liten uppdatering vad vi gjort de senaste dagarna - nu ska vi ut och fortsätta fixa!
 
Ha det gott!
 
Ida