Vi ska flytta!

Det här inlägget gjorde vi i torsdags förra veckan på FB och nu är det väl på tiden att jag berättar det här med! 
Vårt hus ligger alltså ute på fastighetsbyråns "på gång" och kommer att komma ut för försäljning då vi har bestämt oss för att bygga hus på vår tomt där villavagnen stått och flytta dit.
(Bild från tidigt i somras då bastun ännu inte var riktigt färdigmålad)
 
Det finns två ord som sammanfattar alltihopa ganska bra för mig och det är "skräckblandad förtjusning" - att sälja och lämna huset här i Kyrkbyn där barnen vuxit upp och att lämna min sida av släkten, mina vänner samt jobb och skola... Till att bosätta sig där vid vattnet där jag känner mig lugn och harmonisk men utan rötter förutom de vi nu sätter tillsammans som familj tillsammans med barnen. 
 
Det är tur att avståndet inte är alltför långt, vi åker ju nu från dörr till dörr på fem timmar - så blir längtan alltför stor så åker jag/vi en tur. En klar fördel är ju all teknik som finns idag som inte fanns för 20 år sedan - tänker på hur lätt det är att hålla kontakten.
 
Huset vi kommer att bygga är en enplansvilla, vi kommer att bygga med företaget Fiskarhedenvillan och husmodellen vi utgår ifrån är Tidlös 02, men vi har gjort om allt då vi fastnade för den öppna planlösningen och utformningen hos ett annat företag som inte exporterar till Åland. 
Alla papper för bygglov är inlämnade till kommunen och nu väntar vi bara på svar, vi har haft kontakt med bygglovshandläggaren tidigare och hon såg inga hinder till bygglov förut, sedan är nästa steg att skriva på papprena och då hamnar vi i byggkön! Spännande tider - eller hur?!
 
Ja och detta är varför det har varit ganska tyst här på bloggen ett tag - har liksom känt att jag inte kunnat hålla tyst och det skulle ha lyst igenom :) 
Villavagnen är flyttad och står på sidan av och i den ska vi bo tills allt är klart, tak och väggar runtom är nedplockade, det ordnade vi med stor hjälp av mamma och Kjell långhelgen efter nyår och förra helgen var jag och Tony och fixade det sista. Kvar finns nu bara grusplanen där huset skall stå!
Nu väntar en ny fas i livet och det ska bli riktigt spännande!
 
Ida