Rensning

I helgen har vi tagit det ganska lugnt, det har varit fullt upp varje helg här ett tag med saker som rör vår flytt. Antigen har vi varit på Åland och plockat ned runt villavagnen eller så har vi varit här hemma och rensat! Det är inte klokt vad med saker vi samlat på oss, det är på dagen idag exakt 13 år som vi flyttade hit. Har vi inte har gort det så har vi suttit med ritningen på planlösningen och funderat/ändrat. 
Vi har varit två gånger till återvinningscentralen med full släpkärra och en gång till Solrosen i Östervåla med bakluckan full och skänkt saker till deras second hand och samtidigt fikat go´fika på deras café (tips till er!). 

Igår blev det ingen rensning utan ett köp istället, jag hittade ett likadant Bjursta bord som vi har fast vitt på blocket som fanns i Uppsala för ett bra pris. I nyskick + att vi fick nya ben med för att de hade den tidigare ägaren reklamerat då de spruckit.
Det blev så mycket ljusare och fräschare. Innan vi hämtade bordet så var vi till Ikea och köpte nya överdrag till stolarna, två buketter tulpaner och en förpackning kronljus - varför går det inte att komma ut från Ikea utan kronljus?!
När vi var färdiga med dagens shopping mötte vi upp Josse och tjejerna då de var på Turbo med sina kompisar för en fika - våra tjejer har precis tillfrisknat efter en veckas hosta och feber så de fick lugnt fika med oss. Trevligt att träffas en stund! Ljudvolymen där inne var värre än en rockkonsert men kaffet må jag säga att var det godaste kafé/restaurangkaffet jag druckit - klart värt ett besök bara för det! 
Igårkväll tittade vi också såklart på mello - Tussan har hittat en ny favoritplats trots att vi har två soffor, tre sängar, sex mjuka köksstolar och min garderob att välja på.... Bra att The Mamas gick vidare tycker jag. Sonjas låt var bra men liiiite för sorglig text. 
 
Men idag har vi fortsatt med rensningen, nu inne i huset då vi tidigare varit i garaget/förrådet. Jag tog linne- och gardinskåpet och fick ihop två(!)blåa Ikeapåsar som ska skänkas till Kretsloppet i Tierp, Tony rensade i städskåpet/förrådet och sedan hjälptes vi åt lite i badrummet. Alltså en ganska lugn röjardag. 
Ja sen så har vi hunnit med en promenad tillsammans och så har jag jobbat extra lite då vi är få på jobbet - men nu så är det sängdags!
 
Ha det bra!
 
Ida