S-HLR

Vi hade en nyttig kurs på jobbet nu i veckan, nämligen hjärt- och lungräddning, s-et står för att det är mera riktat till sjukvårdspersonal och även vi sekreterare hör ju till vårdpersonalen. Det kan ju hända att vi möter någon i korridoren eller i receptionen som segnar ihop (hos oss är det en bra bit mellan receptionen och där sjuksköterskorna och läkarna sitter) - men också för privat bruk tycker jag detta är toppen!
 
Jag har gått HLR en eller två gånger tidigare men nu fick vi göra kompressioner på en docka i verklig storlek + att sätta på en hjärtstartare och sedan fick vi göra ett testscenario där vi hittade en patient som skulle räddas. Dagen efter kände jag mig lite öm i överkroppen och ont i handlovarna efter denna eftermiddag - känner mig lite otränad..
Om jag nu skulle vara i närheten OM det händer något, både på jobbet eller privat så känner jag mig lite mera förberedd, sen hur man reagerar i stunden vet jag ju inte.... men jag hoppas jag agerar rätt i situationen både på jobbet och/eller privat. Att hamna i chock kan ju oxå ställa till en del. 
 
Ida