Öppning av stugan 2019!

Premiärhelgen för i år är gjord på stugan, öppningen - dvs att koppla in vattenslangar, diskmaskin och varmvattenberedare gick bra, förutom ett litet smärre missöde med att blandaren i köket började läcka rejält, tänk er fontän.... men Tony fixade det! 
Vi åkte redan i torsdagskväll, men då sov vi första natten hos svärmor, för att vi i fredags hade ett möte med byggnadshandläggaren då vi tänkt bygga en bastu vid stranden. Vi har hittills badat bastu hos svärmor vilket har fungerat bra, men att ha en egen bastu på gården blir liksom pricket över i:et! 
När vi kom till stugan på fredag förmiddag så låg isen delvis kvar över viken, vid vår strandkant var det mera slush-liknande sörja och små isflak, det kändes inte alls lockande att hoppa i - men hade vi haft en bastu att värma oss i så kanske ;) 
Vädret var soligt och fint, men det blåste på ganska rejält, tanken var att vi skulle elda gran/tallris men vi fick tänka om där, det blev att släpa fram allt ris istället och lite krattning. Kändes ganska rejält i kroppen senare på kvällen....
Första kvällen på stugan var helt underbar med solgatans glittrande, vi fick förstås sitta inne och äta men en liten stund satt vi ute på trappan. 
 
I lördags så kunde vi tända brasan och elda riset, vi eldade nere vid stranden så det känns skönt att ha vattnet bredvid sig och en vattenslang dragen från huset så elden kunde inte ta sig någonstans! 
Lördagslunch vid stranden, på spången ut till bryggan. 
På kvällningen kom Tonys syster med familj, svärmor och Tonys morbror ut och så grillade vi korv och fortsatte elda en stund. Nu är det lite vårstadat på tomten och allt fixat inne tills nästa gång vi åker över!
 
Ida