Vår semester på Bahia Feliz - Kanarieöarna 2017

Hej allihopa!
 
Nu är jag tillbaka efter semestern! Hoppas ni har saknat mig lite iaf ;) Vi har haft en toppenvecka med sol, bad i poolen och havet, lite utflykter, sangria (såklart) men ingen paella (orka vänta 45 minuter när man är vrålhungrig liksom).
 
Vi kan absolut tänka oss att åka tillbaka Kanarieöarna när det är sol- och värmesäkert året om! Ett stort + för lugna trevliga kanarier. Hotellet som vi bodde på var toppen och rummet jättefint, tyvärr var tjejernas sängar lite hårda men det löstes genom att vi fick extra täcken när vi sade till.
Nu kommer lite bilder - mera bilder hoppas jag få från svågern som också var flitig på att dokumentera =) 
På resan ned så hade vi bokat fönsterplatser så vi kunde njuta av utsikten och solen.
Is på rutan på väg till värmen :) och några timmar senare.....
Kl 16.00 lokal tid så låg vi i solstolarna och barnen badade! Jag passade på att sova en liten stund i solstolen för som vanligt så sover jag superdåligt innan jag ska åka iväg =)
 
Vid stranden ligger det en liten mysig bar som vi ofta stannade vid och tog en liten mat eller vätskepaus... dagtid är det alkoholfritt för mig iaf.
Såklart ville tjejerna ha flätor!
Efter hårfixet så tog vi strandpromenad till San Augustin för att äta middag.
En liten paus efter 155 trappsteg med fin utsikt!
För oss tog det ungefär 1,5 timme att gå den här strandpromenaden som guiden sa var cirka 4 km, vi gick nog lite fel då det inte var skyltat... så vi tog bussen hem till hotellet eftersom det var mörkt när vi ätit klart. 
 
Första utflykten vi gjorde, trodde vi endast var en ö-tur med en kort presentation om hälsoprodukter... vi hade fel... det var cirka 1,5 timme inklusive lunch och sedan var den guidade ö-turen...  Vad säger man, att man lär sig av sina erfarenheter? 
Men som tur var så vann jag första pris på lotteriet - en ryggvärmare i ull (såklart). Lite roligt att det var Enya som fick dra lotten också eftersom hon var minst =) Jag får återkomma om hur den fungerar, tror den kanske kan värma/lindra lite vid mens..
Rundturen efteråt var iaf jättebra, kunnig guide och mysig busstur på slingriga bergsvägar upp till La Atalaya där vi fick gå in i en kyrka och lite slingriga gränder, och sedan vidare till Santa Brigida där de hade mat och vin mässa + vanlig frukt- och grönt marknad. Där köpte vi olika frukter och god ost. Tony blev höjdrädd längs dessa vägar med tvära stup och kurvor där chauffören fick tuta i kurvorna :)
Vid väntan på bussen lite posering vid mandarinträdet =)
När vi kom tillbaka från rundturen blev det tidig middag vid basarområdet bakom hotellet, väldigt praktiskt med det lilla torget mitt i där tjejerna kunde leka i väntan på maten eller oss föräldrar... Senare när resten av resegänget var hungriga så gick vi tillbaka och sällskapade dom under deras middag och premiär för vår första:
Mycket gott och det kommmer absolut att göras här hemma, perfekt svalkande dricka i utespat tänkte jag! Gäller bara att få till den ganska likaa favoriten.... Dagen efter var fylld av sol och bad på hotellet med sangria på kvällen ;) 
Och dagen efter åkte vi till sanddynorna i Maspalomas! 
Svågern hade med sig telefonen på promenaden, jag lämnade den vid vårat "läger" då promenaden dit säkert tog 20 minuter enkel väg och sedan skulle vi klättra upp också... direkt efteråt så hoppade jag ned och svalkade mig direkt i havet =)
En dag efter badet så åkte vi till shoppinggata som guiden på ull-resan pratade om som var 6 km lång som alla kanarier shoppade på, vi gick en bit, kanske 2-3 km sedan vände vi och åkte hemåt igen.... lovade tjejerna en sväng til Mall of Scandinavia istället...
Sista dagen var vi bara på hotellområdet med bad i hav och pool och lite strandbarhäng =) Utsikten av sol och hav fungerar i alla världsdelar!
En smoothie till - så god! Tony kör vidare på öl, vore ju mycket enklare om jag också kunde dricka det när skall beställas.... men det går inte... smakar f*n....
Igår morse klev vi upp lite tidigare för att hinna äta frukost och packa det sista innan bussen hämtade oss... + lite resfeber på det ;) Innan vi gick in till frukosten så gick vi ned till havet och hann se soluppgången! 
Så det var våra dagar i Bahia Feliz, helt underbara! Nu är vi tillbaka i verkligenheten igen och vi båda har jobbat idag.... hade jag varit smart så skulle jag nog ha tagit en extra semesterdag.... next time! 
Nu är det bara att kolla på en till semesterresa och börja spara.
 
Ida