Den....

...enda bloggen utan nyårskrönika!!
Nästan allt som är värt att veta finns att leta upp i bloggen och inför det nya året kommer jag att apa efter denna härliga tjejs nyårslöften - jag ska inte börja röka i år och jag kommer aldrig sluta äta choklad ;)
Jag lovar att jag kommer att hålla dom ;)
 
Men ni ska få en liten uppdatering vad som hänt de senaste dagarna iaf - och det har varit en lugn julhelg utan stress, vi gjorde nog inte som resten av världen dan före dan före dopparedagen gör - ja i lördags iaf så tapetserade vi om i vårt sovrum!
Och möblerade tillbaka som vi hade tidigare, så nu får ett skrivbord plats o jag kan börja pyssla när andan faller på!
 
  
 
På självaste julafton så var vi hemma och firade med svärmor, mamma och Kjell - tog det väldigt lugnt och åt tre rätters istället för julmat.
 
Vi hade ju i år tänkt att inte ha någon tomte eftersom Enya har varit skräckslagen halva december för tomten, hon har inte velat vara på dagis och det har varit tuffa lämningar där. Och allt det har grundat sig i en rädsla för tomten, att han kanske skulle dyka upp där, och ni vet ju hur barnen trissar varandra där också!
Så en morgon när jag gick med en hulkandes gråtande liten tjej till dagis så kände jag att mitt mammahjärta höll på att gå i tusen bitar och berättade för henne att tomten inte finns. Att det är vi vuxna som klär ut oss för att vi vill så gärna tro att han finns och för att alla barn ska få en mysig jul, men jag sa också det viktigaste - att det är våran hemlis så Novalie skulle få tro ett tag till och att jag inte skulle få hela dagisavdelningens föräldrar på mig ;)
 
Men på julafton så ville barnen att han skulle komma iaf och Enya verkade inte alls komma ihåg vår hemlis + att hon inte verkade vara rädd så fick vi tänka snabbt!
 
Planen var att Tomten skulle komma och knacka på och lämna paketen för att inte bli igenkänd - men h*n råkade visst "kraschlanda" med släden så alla paket låg utplacerade i snön!
Tjejerna tyckte det var kul att springa och hämta paketen i snön & Enya avslöjade tomten ganska fort....
 
På juldagen var vi hos syster och familj i Forsbacka med ett helt annat tempo och med ett "vanligt" julbord - 17 personer och en hund!
 
Innan vi åkte dit så lyckades jag få detta söta kort på våra vackra döttrar ♥
 
I fredags så var vi ut på en häst och slädfärd i skog och mark runt Tomtens stuga.
Med en paus i skogen för varm choklad och kanelbullar åt barnen!
 
Igår var vi in till storstan och såg på Disney on ice med barnen!
Så härligt att se hur tjejernas ögon tindrade när de såg alla figurer!
 
Idag har Tony jobbat och jag och tjejerna har tagit det lugnt, har försökt kurera min lättare förkylning som dragit på mig de senaste dagarna. Har varit till Tierp och handlat, så mycket har hänt - har iofs fått iväg beställningen på inbjudninskorten till bröllopet som jag hoppas kommer hem på posten på fre/mån!
 
Så där, det var en resumé av vad som hänt de senaste dagarna!
Hoppas ni får ett gott slut på 2012!
 
Ida