Nu är vi framme!

Efter en lång dag och resa så kom vi äntligen fram i natt, jag kunde på riktigt pusta ut när vi kommit i land här på Åland och förbi hamnen med tullen och allt - för vi hade tre fordon och två chaufförer.... Till hamnen i Kapellskär så körde mammas sambo. Men i och med pandemin fick han inte köra längre - hade det inte varit för pandemin hade vi kört över en bil tidigare.... 
Att få komma in i Finland visste vi innan att det skulle gå i och med att Tony har dubbelt medborgarskap.... så på den punkten var det ju lugnt. Men all logistik runt om, jag sa till tjejerna att ni kommer att komma ihåg den här flyttardagen när jag springer mellan bilarna på hamnområdet och pappa körde lastbilen ;)
 
När vi väl kom fram hit till Josse och Simons stuga där vi sover någon natt mötte svärmor oss på trappen/altanen med lite bubbel och jordgubbar - mysigt och självklart coronasäkert ;) Sedan plockade vi upp och tror att vi kom i säng 2.30 finsk tid. 
 
Men så idag efter frukosten så åkte vi äntligen till vårt hus! På trappen hade våra grannar lämnat en härlig sommarbuket och ett kort som hälsade oss välkomna. Träffas och prata får vi göra senare när karantänen är över.
Jag filmade ett klipp på telefonen där tanken var att skicka till mamma och syrran - men den blev för stor så jag laddade upp den på Youtube istället så alla kan få se.  
Kommer bli så bra! Känns märkligt att äntligen få gå runt i huset och titta. 
 
Efter husbesöket så åkte vi in till Mariehamn för lite ärenden, vi måste skriva oss här och fixa personnummer åt barnen, jag har mitt kvar sedan året jag bodde här. Resten av dagen så har vi försökt få ordning och hitta saker i packningen. Imorgon ska vi börja fixa så att vi kan bo i villavagnen tills huset är klart - vi måste fixa vatten och avlopp.... men vi behöver börja med att trimma gräset runtom för att komma åt...
 
Lite rörigt och vimsigt alltså, det känns ännu bara som om vi är här på semester med extremt mycket packning.... 
 
Nu är det dags för sängen!
 
Ida 
#1 - - Kerstin Riedel:

Kul att se din lilla film! Vilket läge på huset! Var på Åland ligger det? Lycka till med ert nya liv!

Svar: Tack så mycket. Ja vi har ett superläge med kvällssol 😊 Vi bor i Saltviks kommun, vid Ödkarbyviken.
Ida