Minigubbe!

Idag har det kommit lite snö här, så "mycket" så Enya och granntjejen rullade ihop en liten minigubbe. Nu blir det ju lite ljusare när snön kommer - tjejerna har nedräkning till julafton och jag nedräkning till 21 december när det vänder mot ljusare tider igen. 
Blir så trött på min förkylning, eller sjukdomskänslan rättare sagt, som varken bryter ut eller drar sig tillbaka.... kanske skulle en lååång natts sömn hjälpa? Eller få det att bryta ut genom att gå upp i väntrummet imorrn på jobbet och sitta och småprata med någon som är förkyld ;) fast det är kanske dumt på en fredag när helgen kommer! 
 
Ha det gott!
 
Ida
 
 
 
 
 
 
 

Oväntat besök....

Har haft två hemskrivardagar, vilket betyder myskläder och osminkat samt håret i en slarvig knut.... Igår till lunch så tittade jag på ett avsnitt av "God Witch" på Netflix och det var lite sorgligt på slutet så jag grät en skvätt.... och när jag precis stängt av, snytit mig och torkat tårarna så ringer det på på "fin-ingången" alltså ingen van besökare - vad är oddsen för detta! Det var två herrar som ville värva folk till sin kyrka, vilken jag inte är intresserad av - men jag vill ju inte vara otrevlig så jag öppnade... Undrar om de köpte min historia, i myskläder och rödgråten "nej tyvärr min lunch är precis slut så jag måste börja jobba"..... haha 
 
Igårkväll fick jag en spontan ide, ringde till Veronica som jag inte träffat på länge och föreslog en promenad vilket hon nappade på! Så jag klädde på mig varma kläder (var ju -10 här igår!) och sedan åkte jag till henne och vi var ute och gick nästan en timme, kul att förena nytta med nöje! 
(Bild från Tresund, från sportlovet)
 
 
Ikväll ställde jag mig på crosstrainern ett avsnitt av "God Witch" i förhoppningen om att min mensvärk skulle lindras av motion..... det blev ju tvärtom! Så brukar det ju aldrig bli ju. Klickade nyss hem hallonbladste som jag hört ska lindra mensvärk, kommer ju inte hjälpa denna period men nästa får jag hoppas på. 
 
Imorgon får jag träffa lite folk igen -skönt, och på fredag ska jag klippa mig! 
 
Ida 

Julmarknad x 2!

I helgen har vi varit riktigt juliga, vi har varit iväg på två julmarknader! Igår åkte vi till Ulva kvarn utanför Uppsala och idag var vi till Strömsberg utanför Tierp. Tony gjorde lite service på V70 så vi åkte nog hemifrån vid 13-tiden till Ulva, men det gjorde inget att vi gick på slutet av marknaden, mysigt att gå lite i skymning och.....
...så hade de avslutning med en eldshow! Två tjejer, med musik och många olika nummer.
På marknaden köpte vi honung, lite olika ostar, Enyas ville ha kokosbollar, marsipanrulle med mockasmak och jag köpte ett hematithalsband. På vägen hem stannade vi i Björklinge och köpte middag som vi lagade direkt och sedan blev det "Så mycket bättre" och också "101 åringen..." 
 
Idag på Strömsbergs julmarknad köpte jag en dörrkrans och saffransskorpor. 
Den här marknaden är ju lite mindre + att vi varit igår så stannade vi inte så länge... Vi åkte hem och fixade lunch och fika efteråt med alla godsaker!
Vid det här laget kände jag mig lite pysselsugen men hade inget material hemma, så jag och Tony åkte ut på deras jaktmarker och tog granris (från ett träd som blåst ned) och lite mera kottar! Det var inte så mycket granris jag behövde heller - och våran granhäck går ju inte att ta ifrån när den är nyklippt!
Den här stjärnan köpte jag förra året när vi var på en julmarknad utanför Norrtälje, men barren var torra så jag tog bort kvistarna, sparade texten (ser ni att det är lika/samma textskylt som på kransen?) och snöflingebandet och klippte till ett hjärta i björknäver. Jag blev nöjd med den! 
 
Nu är det sängdags.... sent som vanligt på en söndag ;)
 
Ida 
 
 
Visa fler inlägg