God mat och umgänge samt massa snö

....ja den bara sprang iväg! Som vanligt kan man ju säga! Jag, Tony & Enya åkte i fredags efter jobbet till Josse & Simon i Norrtälje medans Novalie åkte till Ullared med sin mormor, moster och kusiner i torsdags eftermiddag. 
Som så oftast så kretsar det mycket runt mat när vi träffas, och denna gång så var det skaldjurs-inriktat, killarna var och handlade medans jag, Josse och barnen gick på stan - fin fördelning va ;) 
Räksoppa gjord på färska räkor och det godaste vitlöksbrödet - recept finns här! Vi hade även musslor men dom hann jag inte fota..
Glasnudelsallad med koriander, sparris, paprika, morot, lök och coctailtomat och till det hade vi lax som doppades i sesamfrön innan stekning - så gott!! 
Visst har Simon en bra lösning för att kyla vinet ;) något positivt man kan ha snön till.... Efter middagen så var det dags för melodifestivalen - tyvärr så vann inte min favorit Mariette. 
 
När vi kom hem idag så hade vår snälla granne som var kattvakt skottat vår uppfart åt oss - så snällt!! I lördags så hade det snöat rejält här hemma, och de som plogar på gatan lämnar ju dryga plogvallar så det var verkligen supersnällt gjort! Men vad det verkar så ska det snöa mera imorgon... suck! Så därför gick jag ut på baksidan efter middagen för att skotta runt polen.
Det tog en halvtimme ungefär att skotta och när jag ändå var påklädd passade jag på att ta en promenad. Tony och Enya lekte på framsidan under tiden...
En snökoja på framsidan, det är väldigt mycket snö nu.... faktiskt så jag tycker att det räcker nu! Men barnen tycker ju det är kul i alla fall. Såklart så får de inte leka i snökojan när inte vi är hemma!
 
Nu är det sängen som gäller, ny vecka imorrn - nya tag!
 
Ida