Jag är här...

Foto: Enya
Jag är här fast jag är lite tyst nu... Trött, matt och känner den berömda väggen närma sig. Enya tog bilden på skolavslutningen uppe i hennes klassrum, därav lite rödmosigt utseende. Blir lätt lite sentimental på skolavslutningen och ändå lite mera nu när båda barnen ska åka till Tierp i höst på grund av att skolan ska renoveras under en längre tid. 
 
Skönt att det är kortvecka ändå, sedan är det midsommar och sedan på midsommardagen fyller Novalie tonåring!! Herregud, vad hände??
 
Nu är det sängen och en bok! Ville bara göra en kort uppdatering och jag hoppas energin återvänder....
 
Ida 
 

Hej!

Vi tjejer har tagit det lugnt i helgen, medans Tony har jobbat på arenan... jag har legat i solstolen och lyssnat på ljudbok och tjejerna pysslat med sitt. Sovit ut har jag gjort - imorse vaknade jag 9.50!! Så jag undrar hur det kommer gå att somna ikväll... (att jag "råkade" dricka en kopp kaffe strax efter 19.00 kan vi ju bortse ifrån...).
 
Fast lite nytta har vi tjejer gjort - Novalies nya klass (7:an till hösten) har fått uppdraget med läktarstäd på arenan, fast det vet inte resten av den nya klassen om än ;) så det var tjejerna från Kyrkskolan som har städat den här gången + föräldrar. Jag och Novalie var med i torsdags, fredags och igårkväll efter tävlingarna slutat. Ganska lindrigt jobb och det gick fort! Så jag kan ju säga att jag varit på arenan i år iaf (är inte ett dugg intresserad av motorsport)!
Igår var det glassväder, eller idag oxå ;) men igår åkte vi till kiosken i Tierp där de har runt 25 sorter att välja på!
Idag så åkte vi till Trollsjön i Tierp, innan så åkte vi till Hemköp och köpte sallad. Jag har inte varit där på sommaren någon gång - jättefint! Det var 19 grader i vattnet och jag tog premiärdoppet för i år! Det var en tant som hade termometer med sig - det va ju ganska smart! Kanske ska bli en tant och köpa en sån :)
Imorse vid morgonsurfen och kaffet så hittade jag ett parasoll på FB´s köp och sälj här i byn, så det åkte vi och hämtade efter badet! Så nu kan vi bada även om det regnar lite eller snöar! 
Ville testa hur det ser ut innan vi skruvar fast det i golvet så att det inte blåser bort! Det är lite solblekt men för 200 riksdaler så tycker jag det är okej.
Nu ska vi titta på något avsnitt av YouMeHer och sen är det dags att göra sig redo för en ny arbetsvecka - än är det inte semester, får vänta ett tag till...
 
Ida 
 

Vår villavagn + house tour!

Okej, här kommer inlägget som jag skrev om tidigare! Före och efterbilder på hur vi valt att renovera vår villavagn invändigt. Vi köpte villavagnen på blocket i början på 2013, under tiden som vi renoverade och fixade festlokalen inför vårt bröllop i mars - vilket innebar att vi gick från en renovering till en annan på kort tid... Tror det var veckan efter bröllopet som vi började med att riva ut allt då det var så sunkigt och äckligt. Vi köpte vagnen av ett företag i Stockholm som haft den som boende till personal så därför var den inte så omhyst med kärlek så att säga...  Först tvättade vi rent och sedan målades alla väggar vita och vi återbrukade parkettgolvet i köket och den gråa mattan som vi använde i bröllopslokalen, samt byggde sängstommar och satte in nytt kök. 
 
Villavagnen har två dörrar, den första när man kommer upp på altanen leder in till allrummet och köket, där var det innan en platsbyggd u-soffa, en "öppenspis" i gasol och en bokhylla där en tjock-tv ingick.
En del av köket och matplatsen. Där borta är sovrummen. 
Matplatsen från andra hållet. 
Andra delen av köket. 
Borta vid andra dörren, vid sovrumsdelen. 
Många dörrar, som hakade i varandra när man öppnade dom, vi har tagit bort alla förutom till toan och duschrummet.
Novalies rum. 
Enyas rum, det minsta rummet. 
Master bedroom - vårat sovrum. 
 
Ja ni ser, inte så fräscht att man ville flytta in och sätta sig i soffan precis! Men med mycket färg, kaffe och pod i lurarna så fixade det sig! I april 2013 så var jag mellan arbeten, slutade i Östervåla i mars och började i Österbybruk i maj - ganska passande faktiskt! 
Tjejerna lekte koja i hörnet också ♥
Matplatsen, hålet i väggen är servicelucka till duschen.
Vårat sovrum.
Nytt fräscht golv på toaletten!
Det nya köket börjar växa fram! 
Ljust och fräscht när man kikar bortåt sovrummen.
Speglarna lät vi sitta kvar i varje rum, alltid bra att ha samt att eluttaget skulle bli svårt att få till snyggt. Tjejerna fick välja färg och Novalie tog rosa.
Enya ville ha rött!
Vår spegel och garderob blev i grå nyans som dörrarna i resten av vagnen och garderoben i allrummet. I vår garderob sitter proppskåpet så därför fick den vara kvar. 
 Men nu till nutid och hur det ser ut idag! Istället för en stora soffan så har vi satt in bäddsoffa från Ikea, och vid dörren står det just nu två stora förvaringslådor från Ikea, men de skall bytas ut till den låga kallaxhyllan under sommaren.  
Bättre bild från tidigare, men då ett annat bord.
Kök och matplats. 
Mysigt att titta ut medans man står vid diskbänken.
Matplatsen idag.
Novalies sovrum.
Vårat sovrum. Återbrukade en blompiedestal från mormor och mormar, tog dubbelhäftande tejp på en bricka från Lagerhaus - perfekt höjd som sängbord!
Våran mini-toan, på golvet ligger den matta jag vävt med rockring. 
I duschrummet så satte vi in ett till handfat som är lite större och jag har gjort en hylla med inspiration från Pinterest. 
 
Ja så här ser det ut, vi är nöjda och trivs så himla bra där. Jag och Enya gjorde en house tour till vår kanal på YouTue, passa på att titta på den också!  
 
Ida 
Visa fler inlägg