Sommar 2018!

Nu är det snart semester för mig med! Tony har ju haft semester en vecka, blev ju lite knas med våra semestrar på jobbet och jag fick skjuta min en vecka, men min snälla (snart f.d) chef gick med på att låta mig skriva distans några flera dagar, så i måndagskväll åkte vi hit. 
Men förra helgen, det inlägget jag skrev i från bilen, då var vi på väg till Leksands sommarland, en lite minisemester för oss över helgen med Tonys systrar med familjer. Simon & Josefin hade hittat ett hus som de hyrde (via blocket) en vecka, och vi sov där en natt. 
Jättefint och mysigt hus, frun i huset och jag har liknande intressen, många böcker om andlighet och Feng Shui i bokhyllan - ett väldigt harmoniskt hem skulle jag säga, ska leta fram mina böcker om Feng Shui när jag kommer hem efter semestern. 
Tjejerna åkte linbana (jaja, det är en dålig bild, jag vet...)
Sju kusiner i en trampbåt.
Tony utmanar sin höjdrädsla med en lagom höjd, tänkte prova en gång från den övre men han vände... ;)
 
Så i måndagskväll åkte vi hit, två fulla bilar och en släpkärra samt granntjejen som följde med. På himlen såg jag detta moln och Novalie fick ta bilden - ser ni vad det är?! 
Jag ser en flygande ängel ♥
Vilka varma och härliga dagar det har varit och kommer att bli enligt prognosen! Så efter jag jobbat klart har jag pysslat med annat som behöver göras här - och mysa på altanen med dom här fina lyktorna! Den stora fick jag av Tony och barnen när jag fyllde år och den mindre köpte jag till mig själv för att jag fått nytt jobb!
Ett "pyssel", var att fixa till lillstugans gästrum inför helgen, då granntjejens familj skulle komma och hälsa på och hämta hem sin dotter.
Förebilden, inte så trevligt att låta sina gäster sova såhär.... den långsiktiga planen är att vi ska sätta upp vit liggande panel och platsbygga sängar. Men nu såg det ut såhär...
 
men efter "lite" fiberduk...
Jag gjorde som i bröllopslokalen, draperade taket + väggar med fiberduk! Nu ser det liiiite trevligare ut, i alla fall tills vi har fixat med dem riktiga väggen.
Vi åkte en sväng till Jan Karlsgården och kikade när J & O kommit, måste ju visa upp lite av ön ;) Igår åkte vi in till Mariehamn, åkte Röde orm (turisttåget) och gick på stan, åt lunch på Dino´s och jag har hittat en ny favoriträtt!
 
Poké bowl “Open sushi” - så gott! Nästa gång vi åker till stan och flanerar runt så vet jag vart vi skall äta lunch.
 
Idag så åkte gästerna hem och vi har mestadels slappat, åkte en sväng till Maxinge och handlade mat och jag gick in på H&M och köpte tre bas t-shirts - alla mina har små irriterande hål på framsidan i nederkant - undrar om det är av dragkedjan i jeansen eller vad??? Efter det så har vi badat två gånger, jag har simmat till grannarnas boj, uppskattningsvis 60-70 meter bort två gånger.
Helt enkelt fullt upp, så jag tänkte tidigare ikväll sjunka ned i soffan och blogga en stund medans Tony och tjejerna tog en liten båttur bort till holmen vi tältade på för något år sedan. Tog den här bilden för att lägga upp....
och hör ett ljud, skarpare än ett gevärsskott, blir nyfiken och reser mig från soffan... På andra sidan viken har detta hänt, jag och många andra ringde nog 112 för det tog ett tag innan dom svarade, och jag fick till svar att de redan visste, så hjälp var på väg. Ingen människa ska ha kommit till skada enligt artikeln. Tog bara ett par minuter så brann det i hela byggnaden... Läskigt med eld och bränder, speciellt nu när det är så torrt ute!
 
Men nu så ska jag gå och lägga mig, stänga av alarmet och njuta av min första semestersovmorgon! 
 
Ida 
 
PS: Hemma vaktar larmet, katten, kattvakten och vaksamma grannar!! DS.
#1 - - Sarah:

Så skönt me semester :)

Svar: Jätteskönt =)
Ida