Storstadshelg!

I helgen som var så var vi iväg på den årliga "föräldrar kick-offen", denna gång till Stockholm. Vi som åkte var Josse & Simon och detta år så följde syrran och hennes sambo med. Två nätter i storstaden på hotell Hilton, med mycket god mat, dricka och promenader runt staden så att fötterna/benen ömmar.... 
I fredagskväll så åt vi middag på en thairestaurang, Kohphangan, kryddstarkt men gott och goda drinkar!
Tonys öl och jag tog en hallonmojitoo.
Kryddstarkt men väldigt gott.
 
Efter middagen så gick vi vidare till olika "murriga pubar" och klassiska ställen som Simon visade oss... Ett av de klassiska ställena var Kvarnen, där jag beställde en White Lady - på bartenderns första dag där, därav missades sockerranden på glaset, så det blev så syrligt så halsmandlarna krullade sig =) men jag gillart ändå!
Vi tjejer, speciellt jag har ingen aning om vart man skall gå i Stockholm, så vi hängde på, ett försök med google gjorde vi för att hitta ett lite trendigare ställe, men på det stället blev killarna först stoppade i dörren med med förmaningen att de måste dricka vatten :)  De var inte ens salongsberusade....så efter det stället fortsattes det med murriga pubar ;) innan vi letade oss tillbaka till hotellet runt 1-tiden.
Det bästa med hotellövernattning är ju faktiskt frukostbuffén - med en jättegod smoothie bland annat, och så klart våfflor, bautastora så en smakbit från Tonys räckte gott och väl! 
Efter brakfrukosten så promenerade vi ut på stan, sammanlagt hela lördagen så gick jag över 21 700 steg! Det känns i benen och i fotlederna idag kan jag säga.... 
Upp till Katarinahissen och kolla på utsikten, vårt hotell ligger till vänster i bilden. Någon som inte är lika imponerad över utsikten är Tony, höjdrädd och frusen fick jag tvinga mig till en bild :)
Trånga gränden i Gamla stan.
Tonys höjdrädsla testades igen när vi skulle kika var "Tak" låg, som inte hade öppnat för dagen :) Efter detta så skulle vi äta lunch på Daniels favoritställe, Bar Central, så vi gick dit.... som inte heller hade öppnat. Vi hade lite otur med att det var trettonhelgen tror jag?!  Då blev det lunch istället på Phils burger som låg nära - sjukt goda hamburgare! 
Sötpotatis pommes, så gott! 
 
Middagen på lördagkväll åt vi på Ramblas, ett tapasställe, lika gott där också. Har aldrig provat på råbiff så jag gjorde det. Helt okej faktiskt, men detta var ju deras egen version av den också enligt Tony. 
Jag beställde också vitlöksbröd och rödbetor med chrèvréost, honung och pumpafrön. Paltkoma deluxe kom strax därefter :)
Efter middagen så stannde vi till på en pub och sedan letade vi oss tillbaka till Bar Central som hade öppnat och satt där tills de stängde vid midnatt och sedan letade vi oss hemåt hotellet igen. Måste ju utnyttja hotellrummet också eller hur ;) 
 
Efter frukosten i söndags så checkade vi ut och åkte hemåt, stannade till hos mamma och fick god lunch och hämtade barnen, sedan hem och landa i soffan med en kelsjuk katt som saknat oss ♥
 
Det var föräldra kickoffen 2018 =)
 
Ida