Hemma i "södern" igen!

Eller ja, vi har varit hemma sedan natten mellan torsdag/fredag, det var så hiskeligt kallt att vi bestämde oss att åka hem en dag tidigare. På torsdags morgonen så stod termometern på -28 grader så efter en överläggning vid frukosten så började vi att packa ihop och stänga stugan, vi började åka strax före 15 från stugan och var hemma här vid huset strax före midnatt. 
 
Men dagarna innan vi åkte hem så gjorde vi utflykter med skotern, de andra gjorde ett försök till att pimpla medans jag låg på skotern och njöt av solen värmande strålar genom molntäcket. 
Hann ligga såhär en bra stund innan barnen tröttnade på pimpelförsöket och ville åka skoter istället och tolka med pulkan innan det var dags för korvgrillning till lunch. 
 
I onsdags var det också en kylig dag och vi behövde fylla på kylskåpet, så vi åkte till Vilhelmina allihopa och handlade mat, åt lunch på pizzerian, gick runt och kikade i affärer, upp till samevistet och tittade och slutligen fikade på Stenmans konditori. En heldag med andra ord :)
Ett besök till iskyrkan som låg längs vår promenad.
Utsikten på vägen ned från samevistet var strålande! 
 
Sedan vi kom hem här till Tierp så har vi tagit det lugnt, första dagen gick åt till att tvätta, tvätta och tvätta, alla ytterkläder luktar ju efter korvgrillningen.... Och igår kom Tonys mamma och hälsade på över helgen, så vi har umgåtts, badat i utespat och druckit vin! 
 
Nu är det dags att gå och sova, imorgonbitti blir det tufft att gå upp - tjejerna har lyckats vända på dygnet, Novalie är fortfarande vaken och jag har ingen matlåda - det märks att vi haft ledigt eller hur?! 
 
Ida