Ut på äventyr!

(null)
Nu sitter vi på bussen på väg till Stockholm och Birka för en kryssning, kul att komma iväg och göra något med tjejerna! Och nej, vi ska inte äta julmat/buffé utan Tony bokade a’la carte. 
Såklart kommer en eller två white lady slinka ned, annars blir det en lugn familjekryssning. 
 
Hoppas ni haft en härliga juldagar!
 
❤️
Ida
 
Ps. Hemma vaktar katten, larmet och vaksamma grannar! Ds

God fortsättning!

Vårt årliga julkort framför granen, tur att klackskorna hjälper lite på höjden iaf ;)
 
Hoppas ni alla haft en lugn och fin julafton! Vi firade igår här hemma med min mormor, mamma och sambo. Imorgon ska vi fira med samma gäng som igår + syrran med familj och pappa. Sedan har vi Tonys familj kvar att fira med, när det blir är lite oklart eftersom vi har saker planerade och i januari så lägger de upp båda färjorna på dockning, samtidigt, så dumt! 
 
Tjejerna får alltid öppna en julklapp på morgonen, i år fick de ett par trådlösa lurar och jag lyckades fånga deras överraskade miner!
 
Till julmat så blev det inget julbord utan vi åt trerätters istället. Till förrätt brysselkålssoppa med färskost och lax med en laxrulle på sidan av med avokado, cremefraiche och sesamfrö.
Till varmrätt kalkonfilé fylld knaperstekt bacon och champinjon, sötpotatisuré, brysselkål och vitvinssås.
Pannacotta till dessert!
 
Mellan varmrätten och desserten så gick Tony och Enya till grannhuset på tomteuppdrag.
 
Efteråt så öppnade vi våra julklappar och tog det lugnt resten av kvällen. Idag ska vi ta det lugnt, nu ska jag bygga pussel med Enya och sedan ska jag ta en promenad oxå!
 
Ida 

Istället för en blomma

Vi fick en för tidig "istället för en julblomma" present av mamma och mormor häromveckan, en spegel, och nu häromdagen kom den upp på väggen mellan kylskåpet och Novalies dörr, alltså det nya området som vi fick när vi rustade köket i våras.  
Eftersom ljuset är obefintligt såhär års, så får ni en mörk kvällsbild.... men efter imorgon så går vi mot ljusare tider igen! 
Planeringstavlan har fått flytta ned från bänken till en dörr, jag funderar på denna tavla som kan sitta på dörren. Något mera behövs på vardera sida med lite höjd i, antingen på bänken eller på väggen.... Letar vidare :)
Hej hej!
 
Idag har jag haft hemmarjobbardag, jag jobbade in två timmar igårkväll eftersom Novalie skulle till ridskolan, så jag slutade vid 14 och tog en halvtimmespromenad innan vi åkte iväg för att få lite dagsljus (vi får lägga upp tiden hur vi vill, bara vi gör våra timmar - jättebra tycker jag!). Så skönt att det vänder imorrn, det här halvåret har nog varit det mörkaste och solfattigaste på länge. Imorgon jobbar jag backoffice i kassan ända till 17, konstigt att den sista timmen kan kännas så lång.... Jag håller på att ladda upp en bärbar högtalare så jag kan lyssna på lite musik när jag är själv, det är så himla tyst annars. Högtalaren som jag har på mitt skrivbord är lite för intrasslad för att ta bort för en dag... Tony har lovat att ha "fredagsmiddag" på gång när jag slutar + lite rött att dricka för att fira långledigheten!
 
Ha det gott!
 
Ida 
 
Visa fler inlägg