Bastudags!

Eftersom det är finlands självständighetsdag idag och vi i familjen består ju av en finne (okej ålänning, men ni fattar) så måste vi ju göra det finskaste vi kan - nämligen att basta! 
Tony och tjejerna hade redan börjat basta när jag kom hem, jag var ned till Tierp på kvällningen för att bland annat hämta paket på Ica och gick in på Studio Aveny som hade kundkväll och bokade en ansiktsbehandling till mig själv nästa lördag - god jul till mig själv liksom :) 
Resten av kvällen framtills nu har bestått av Outlander, första säsongen som Tony inte har sett, jag sitter och läser bloggar och försöka skriva lite samtidigt - det går sådär :)
 
Morgondagen kommer bli spännande - jag är nästan själv sekreterare på plats på vårdcentralen, nu är det den andra hälftens tur att vara på sekreterardag och vissa är lediga och nån jobbar hemma.... den andra sekreteraren sitter i kassan och gör alla rutiner, men det är en bit bort från där jag sitter... Det kommer nog gå bra, jag intalar mig det iaf ;)
Men sen är det freeedag!!
 
Ida 

Första advent, utepyssel och egen chokladkalender!

Första advent och det är december, slutspurten på året är verkligen igång! Såhär ser årets adventsstake ut, less is more är ju liksom mitt motto. 
Idag har vi plockat fram adventssakerna ute och inne. För några veckor sedan köpte jag en stjärna på Lagerhaus och en ljusslinga på elaffär´n i Tierp för att göra en dekoration där vi brukar ha fjärilar resten av året. 
Tanken var att sladden skulle dras uppåt och längs takfoten in till vårt fönster, men sladden var för kort.... så jag gjorde en egen lösning på det hela...lade till ett litet hjärta, ett "statement" om att "-Ja, jag vet att sladden är dragen på det fulaste sättet men jag skiter i det".
Den lyser fint i alla fall!
 
Det var skyltsöndag idag i Tierp, så jag, Tony och Novalie åkte ned en sväng och besöket en del affärer, Enya var hemma med grannkillen. Vi letade chokladkalendrar till tjejerna, en grej som jag och Tony egentligen tycker är väldigt onödigt men vi gav efter på tjatet, så vi åkte till tre av fyra affärer (Ica, Lidl och Konsum) och letade - men nada! På Konsum köpte vi istället tre chokladaskar och jag gjorde om tvp till kalendrar!  
Novalie valde en Geisha till Enya och Fazers blåa till sig själv. Medan jag fixade med detta så gjorde Tony och Novalie hemmagjord pizza så jag hann inte ta någon förebild på Novalies innan pizzan kom på bordet...
Dekorerade asken med julklappspapper och dekorationstejp och numrerade på skyddsarket. Det är bara 23 stycken i varje ask, så det gjorde ju inget att vi började idag.... 
 
Novalies kalender fick jag sitta och numrera varje chokladbit och lägga undan de andra bitarna i lådan. 
Dom är inte särskilt vackra, de är unika och gjorda med kärlek ;) och mycket godare än "vanliga" chokladkalendrar man köper i butiken. 
Tony och jag fick en "After eight", men den asken får vara som den är.....
 
Nu är det sängdags och jag vet nu vad jag önskar mig i julklapp! En ny, riktigt ordentlig säng! Tror jag behöver en lottovinst för att förverkliga den drömmen...
 
Ida
 

Äntligen fixat håret!

Igår så var det äntligen dags för mig att fixa håret, jag är ju slarvig att få till regelbundna klippningar, men med långt hår så går det ju att dra ut lite på tiden - men nu har jag lagt in en påminnelse i kalendern om att boka en ny tid lite längre fram. Det ni ;) 
Jag var till Julia igår, hon går sista året på frisörlinjen och praktiserar på en salong här i Tierp. Jätteduktig och noggrann! Hon fick ta en rejäl bit på längden och klippa upp det lite - och efteråt fick jag fina lockar.
Jag är jättenöjd! 
 
Ida 
Visa fler inlägg