Helgen

Veckan som gick, ja den gick ju i rasande fart som vanligt! Det kommer bli mera tätare inlägg här på bloggen framöver - det har varit lite mycket nu och på kvällarna har det varit något att fixa med.... lite fix kvarsår dock. En bänkskiva som ska bytas, en halv vägg typ som ska tapetseras... inte så mycket alltså ;) + en list uppe på bänkskivan....
I helgen så jobbade Tony på Tierps arena så vi tjejer var hemma och hade sovmorgon, var på Tierps torgfest, grävde upp och igen en blomrabatt, druckit kaffe med svågern från Åland, ätit lunch på Subway, skottat äpplen, fallfrukt och stått en hel timme i kö för sju minuters nöje! Det kändes som jag hade sprungit ett maraton, att stå rätt upp och ned på asfalt.... I vilken ordning vi gjort detta får ni lista ut och roa er med själva ;)
 
Igår fick jag ett mindre roligt meddelande av sköterskan på jobbet att hon var magsjuk, och (tack och lov) inte kommer till jobbet.... sådana meddelanden kommer jag inte behöva ta emot i framtiden på en söndag! Det ska bli så skönt att lämna en liten mottagning och bli del av en större - där inte en hel mottagning faller på en person utan det fungerar ändå även fast det blir bökigare. Nu är det bara sex veckor kvar på min uppsägningstid, så jag får härda ut och hoppas på att de hittar någon ersättare för mig så jag kan gå någon dag tidigare!
 
Hoppas ni haft en fin helg!
 
Ida  

Jobbar häcken av oss....

Ja bokstavligen så har vi gjort det senaste veckan, ja granhäcken alltså! Det var verkligen hög tid att trimma till den, så det är vad vi har gjort på kvällarna, hela lördagen och halva söndagen då vi tog en paus för att åka till Gränby och shoppa lite till tjejerna inför skolstart! Nio pinfulla släpvagnar har vi åkt med till soptippen, "hoppar" man ned lite så får man plats med lite till ;) 
Det är så tätt att Tony kan krypa däruppe medans han kör med motorsågen, och just på denna bit så kunde jag dra släpet längs med häcken och Tony kastade ner direkt i den. Granntantens häck som syns bakom stegen har stuckit iväg, det blir lite jobb för dom framöver....
 
På kvällen blev det netflix och lite gott att äta och dricka innan vi somnade, ganska möra i kroppen! 
 
Igår var det skolstart för tjejerna, Enya började på morgonen med vanlig skoldag och Novalies klass hade information på kvällen. Nu när Enya också går i Tierp och åker buss så har vi fått en ny tid att passa, Novalie trodde först att hon skulle få sovmorgon och börja närmare nio - men det var fel! Hon börjar samma tid som Enya, 7.55 och de måste åka samma buss som går 7.15 härifrån Kyrkskolan. Så när tjejerna går iväg till bussen så åker jag till jobbet! Perfekt, och jag kommer att kunna sluta lite tidigare eftersom jag kommer tidigare.
 
Resten av veckan blir det lugnt hoppas jag, Novalies ridning börjar på torsdag, så skönt att få en annan dag istället för fredagar! Tony jobbar på arenan i helgen - jag och Novalie ska dit på torsdagkväll och städa läktarna som vi gjorde i våras. Sedan är det torgfesten i Tierp på lördag så vi ska dit och kika också. 
 
Nu är det sängen som gäller!
 
Ida 
 

Slut på semestern!

Jaha, okej, så imorgon ska jag alltså börja jobba igen.... Det känns så där faktiskt, helt ärligt. Jag skulle inte ha något emot att vara ledig liiite till! Den här sista veckan så har vi haft fullt upp om dagar och kvällar så jag har inte hunnit blogga - vi har gjort det sista nu efter köksrenoveringen. Det vill säga gjort iordning resten av rummet om man vänder sig om, dvs rensa skrivbordshörnan från mappar och papper, rensat ur en annan byrå och sedan spacklat, slipat och tapetserat. Sedan har jag skjutsat tjejerna till fritidsgården i Tierp för sommarlovsaktiviteter.
Men däremellan har vi också hunnit lite annat, jag lovar, vi har åkt och badat, plockat av vinbärsbuskarna och lite på äppelträdet, passade på att ta bilden där när ljuset var fint - idag har det bara regnat hela dagen i omgångar! Ja, så har vi äitt kräftor också! Enya har blivit en riktig hejare på att äta kräftor och följer efter Tonys instruktioner om hur man äter, Novalie äter mest bara rostbröd och jag står fortfarande kvar på steget att äta stjärten....
Sedan har jag varit till Valbo, och Ikea i två omgångar, en gång fick jag sällskap av Novalie och vi passade på att ta en gofika tillsammans på Waynes.
En balja kaffe och en focaccia som vi delade på, kanske inte det mest optimala för mig - men det var gott!
Novalie ville ha daimtårta, hon orkade inte hela och fick paltkoma efteråt ;) ok, jag med...... paltoma alltså!
 
Nu kanske ni är lite nyfikna på resultatet, men eftersom vi fick det mest klart idag, nästan! Så får ni se vad jag köpte första Ikea-svängen!
Tre stycken skåp från Bestå, en orkidé och Budda hittade jag på Mio. Ljuslyktorna fick jag av Novalie när hon var till Ullared sist. Jag är helnöjd med resultatet! Det här är alltså väggen mellan kylskåpet och Novalies rum, där "pizzavalvet" varit förut. Nu har vi fått lite mera förvaring och väggen fick en funktion! Där ljuslyktorna står idag kommer det att stå en planeringstavla, har klickat hem från Granit.com så jag hoppas den kommer snart! 
 
Vi kommer även ha Bestå i den andra hallen, eller huvudentrén, men jag fick inte med mig "upphängningskrokarna" till metodskenan så de kommer på posten i mitten av veckan, ringde till Ikea och beställde reservdelar - känns lite onödigt att åka 5 mil för detta + att jag säkert hittar massa annat jag vill ha ;)
Men vi har investerat i ett nytt skrivbord, nytt sidobord, ny spegel, ny matta (från Rusta) + snickrat en hylla bakom soffan! Bildresultat kommer!
I fredags när vi kom hem så fick vi skruvhjälp av Veronica och Åke! Veronica nappade på min snapchat och kom över med en flaska bubbel - så kul!
Näe, nu ser jag en sak som är kvar.... vi måste byta bänkskiva och tapetsera om i hyllan därbakom... SEN är det kanske klart...
 
Nu ska jag i alla fall försöka gå och sova, får se hur det går... 
 
Ida 
 
 
 
Visa fler inlägg