Helg med full fart!

Den här helgen har vi hunnit med en hel del vilket känns bra! Igår efter frukost (ok på förmiddagen) så satte vi igång med isoleringen, sätta spånskivsliknande skivor och till slut gips. När jag var liten och mamma och hennes dåvarande man renoverade huset så lämnade mamma alltid en lapp med en hälsning till nästa som renoverade. Såklart gjorde vi också det :) 
Tycker att det är lite kul - är det någon mera som brukar göra såhär? 
 
På eftermiddagen så hade vi bokat in "Afternoon tee" på bageriet i Tierp, vilket gav oss en deadline för dagens pass. Vi hann precis klart med skivorna, städa undan så att vi kunde börja spackla när vi kom tillbaka, och sedan var det bara att duscha och fixa till sig och åka! 
Mycket mycket gott och jättefint ordnat av en tjej som gått lärling där och gjorde detta som sitt slutprov. Dessa snittar stod på bordet när vi kom, efter detta fick vi gå och ta scones, tre olika sorter, med hemmagjorda marmelader, till varje ny rätt så var det en ny sorts te. Till sist kom detta fat in!
Det var ju tur för mig att allt var i miniformat.... men det blev paltkoma för allihopa efteråt och vi åt en sen middag, premiär för grillning i solnedgången. 
Vilket härligt väder det var igår förresten, snart så får vi njuta mera av solen när köket är klart! Det blev en "jägarmacka" a´la Tony med chevré, lövbiff och stuvade champinjoner.
Brödet är surdegsbröd från bageriet och toppat med lite ärtskott + ett glas rött till. Här kom paltkoma nr två för dagen...sååå gott! 
Efter detta så flyttade vi oss till soffan och tittade på sista avsnittet på Outlander - hur ska jag kunna vänta tills nästa säsong? Och ja - det är fortfarande glas nr ett och det blev faktiskt bara det med för att vi hade lite planer idag. Efter frukosten så åkte vi till Uppsala och Bauhaus för att köpa golv, det är en lagning som gjorts av tidigare ägare som behöver fixas till nu då köket byter form. Besöket var smärtfritt - båda gillade samma golv! 
När vi kom hem så blev det en snabb lunch och sedan åkte jag till Tierp då Tidformera  hade Bujo-träff. 
Jag köpte tre pennor, var där en liten stund och kikade, fick lite tips och råd men sedan hade jag inte ro att sitta kvar då jag hade köpt vårblommor i stan och allt annat som behövs göras när det rustas hemma... Men jag har suttit nu ikväll och fixat klart kommande vecka och dagarnas upplägg.
 
Japp så nu är det bara att gå och lägga sig så jag är fit for fight för en ny vecka på jobbet! Tyvärr så sitter min förkylning i med nästäppa och att det ständigt slår lock för öronen som gör att energin är lite låg... På torsdag har jag Reiki med tanterna, skönt att få påfyllning! Men nu är det sängen som gäller. 
 
Ha´det gott!
 
Ida