Lågt värde igen!

Fick brevsvar i tisdags på blodproverna om att jag hade låga värden igen, och att läkaren hade skrivit ut recept på Monofer den här gången som bara är en engångsdos och den fick jag igår på förmiddagen. Nu börjar jag faktiskt känna mig lite piggare, hjärndimman har släppt och min förkylning har blivit bättre! Vet inte hur länge det tar för kroppen att snappa upp droppet eller om det bara är placebo?! 
 
Idag har jag haft hemmajobbardag, tog en lunchpromenad - så skönt och varmt! Det var fortfarande varmt nu på kvällen så vi hade picknick på altan med vår köpesallad från Hemköp - japp Tony jobbar kväll denna vecka också.
Vi har ju inte hunnit ta bort plastväggarna från altanen så det fick bli på en filt vid nya delen vid polen, men det lär väl hinnas med i helgen, vi har "bara" tapetsering av köket på schemat. På måndag kommer allt utom vitvarorna hem, hade blivit någon miss på deras lastningscentral så dom grejerna stod kvar..
 
Men nu så ska jag lägga mig och kolla på Netflix och vänta på Tony.
 
Ida 
 

Helg med full fart!

Den här helgen har vi hunnit med en hel del vilket känns bra! Igår efter frukost (ok på förmiddagen) så satte vi igång med isoleringen, sätta spånskivsliknande skivor och till slut gips. När jag var liten och mamma och hennes dåvarande man renoverade huset så lämnade mamma alltid en lapp med en hälsning till nästa som renoverade. Såklart gjorde vi också det :) 
Tycker att det är lite kul - är det någon mera som brukar göra såhär? 
 
På eftermiddagen så hade vi bokat in "Afternoon tee" på bageriet i Tierp, vilket gav oss en deadline för dagens pass. Vi hann precis klart med skivorna, städa undan så att vi kunde börja spackla när vi kom tillbaka, och sedan var det bara att duscha och fixa till sig och åka! 
Mycket mycket gott och jättefint ordnat av en tjej som gått lärling där och gjorde detta som sitt slutprov. Dessa snittar stod på bordet när vi kom, efter detta fick vi gå och ta scones, tre olika sorter, med hemmagjorda marmelader, till varje ny rätt så var det en ny sorts te. Till sist kom detta fat in!
Det var ju tur för mig att allt var i miniformat.... men det blev paltkoma för allihopa efteråt och vi åt en sen middag, premiär för grillning i solnedgången. 
Vilket härligt väder det var igår förresten, snart så får vi njuta mera av solen när köket är klart! Det blev en "jägarmacka" a´la Tony med chevré, lövbiff och stuvade champinjoner.
Brödet är surdegsbröd från bageriet och toppat med lite ärtskott + ett glas rött till. Här kom paltkoma nr två för dagen...sååå gott! 
Efter detta så flyttade vi oss till soffan och tittade på sista avsnittet på Outlander - hur ska jag kunna vänta tills nästa säsong? Och ja - det är fortfarande glas nr ett och det blev faktiskt bara det med för att vi hade lite planer idag. Efter frukosten så åkte vi till Uppsala och Bauhaus för att köpa golv, det är en lagning som gjorts av tidigare ägare som behöver fixas till nu då köket byter form. Besöket var smärtfritt - båda gillade samma golv! 
När vi kom hem så blev det en snabb lunch och sedan åkte jag till Tierp då Tidformera  hade Bujo-träff. 
Jag köpte tre pennor, var där en liten stund och kikade, fick lite tips och råd men sedan hade jag inte ro att sitta kvar då jag hade köpt vårblommor i stan och allt annat som behövs göras när det rustas hemma... Men jag har suttit nu ikväll och fixat klart kommande vecka och dagarnas upplägg.
 
Japp så nu är det bara att gå och lägga sig så jag är fit for fight för en ny vecka på jobbet! Tyvärr så sitter min förkylning i med nästäppa och att det ständigt slår lock för öronen som gör att energin är lite låg... På torsdag har jag Reiki med tanterna, skönt att få påfyllning! Men nu är det sängen som gäller. 
 
Ha´det gott!
 
Ida

Jag har fått ett nummer....

Tog kontrollprover igår för järnbristen som jag hade i höstas, ska bli intressant och se hur jag ligger till nu, har tagit Cyklo-F för att minska mensen varje gång och järntabletter ibland. Om det ligger lågt och jag får göra om proceduren så har jag ju frikort till slutet av augusti - måste se det positivt eller hur ;)  Var också till barnmorskan och tog cellprov, hon tyckte jag skulle gå till en gynekolog för att kolla upp varför jag blöder så mycket... Ska ringa nästa vecka och boka tid för det då...
Med köksrenoveringen går det framåt - längtar bara tills allt är klart! Igår målade vi taket eftersom vi tog bort "pizzavalvet" och en bit omålat tak kom fram. Supertråkigt att måla, men nu är det gjort och tänker absolut inte göra det igen på minst 10 år!!
I helgen ska vi isolera väggen mot toaletten och sätta upp gips och spånskivor och spackla + att vi också skulle behöva åka och kika på tapeter till resten av rummet....
 
+ att i helgen är det också en bujo-träff här i Tierp som jag skulle vilja hinna åka på + att vi ska gå på afternoon te imorgon, också det i Tierp - kanske dags att jag lägger mig nu då!
 
Ida
Visa fler inlägg