Köksmontering pågår

Vi har kommit en väldigt bra bit på väg med vår köksrenovering som har övergått till montering! I måndags så kom leveransen från Ikea med allt förutom vitvarorna som kom i onsdags, så efter jobbet i måndags började vi att sätta ihop ett par skåpstommar och har fortsatt pyssla på om kvällarna hela veckan. Idag har vi monterat i lådor och justerat luckor i sid/höjd-led..får fortsätta med det imorgon för tålamodet tog slut där...  När vi slutade för kvällen vid middagen så hade vi bara luckorna till överskåpen kvar - men jag lurade Tony lite med att vi kan ju bara sätta dit en för att få se hur det ser ut.... sen så blev det alla på en gång iaf....
Vi har valt Ikeas Veddinge fronter och Ekbackens marmorlaminat som bänkskiva och Jutis till överskåpen. Istället för kakel så har vi en blommig tapet som är tålig för kök. 
 
Så nöjda och det kommer bli så fint när allt är färdigt! Längtar tills vi får lediga kvällar...
 
Ida 
 
 
 
 

Lågt värde igen!

Fick brevsvar i tisdags på blodproverna om att jag hade låga värden igen, och att läkaren hade skrivit ut recept på Monofer den här gången som bara är en engångsdos och den fick jag igår på förmiddagen. Nu börjar jag faktiskt känna mig lite piggare, hjärndimman har släppt och min förkylning har blivit bättre! Vet inte hur länge det tar för kroppen att snappa upp droppet eller om det bara är placebo?! 
 
Idag har jag haft hemmajobbardag, tog en lunchpromenad - så skönt och varmt! Det var fortfarande varmt nu på kvällen så vi hade picknick på altan med vår köpesallad från Hemköp - japp Tony jobbar kväll denna vecka också.
Vi har ju inte hunnit ta bort plastväggarna från altanen så det fick bli på en filt vid nya delen vid polen, men det lär väl hinnas med i helgen, vi har "bara" tapetsering av köket på schemat. På måndag kommer allt utom vitvarorna hem, hade blivit någon miss på deras lastningscentral så dom grejerna stod kvar..
 
Men nu så ska jag lägga mig och kolla på Netflix och vänta på Tony.
 
Ida 
 

Helg med full fart!

Den här helgen har vi hunnit med en hel del vilket känns bra! Igår efter frukost (ok på förmiddagen) så satte vi igång med isoleringen, sätta spånskivsliknande skivor och till slut gips. När jag var liten och mamma och hennes dåvarande man renoverade huset så lämnade mamma alltid en lapp med en hälsning till nästa som renoverade. Såklart gjorde vi också det :) 
Tycker att det är lite kul - är det någon mera som brukar göra såhär? 
 
På eftermiddagen så hade vi bokat in "Afternoon tee" på bageriet i Tierp, vilket gav oss en deadline för dagens pass. Vi hann precis klart med skivorna, städa undan så att vi kunde börja spackla när vi kom tillbaka, och sedan var det bara att duscha och fixa till sig och åka! 
Mycket mycket gott och jättefint ordnat av en tjej som gått lärling där och gjorde detta som sitt slutprov. Dessa snittar stod på bordet när vi kom, efter detta fick vi gå och ta scones, tre olika sorter, med hemmagjorda marmelader, till varje ny rätt så var det en ny sorts te. Till sist kom detta fat in!
Det var ju tur för mig att allt var i miniformat.... men det blev paltkoma för allihopa efteråt och vi åt en sen middag, premiär för grillning i solnedgången. 
Vilket härligt väder det var igår förresten, snart så får vi njuta mera av solen när köket är klart! Det blev en "jägarmacka" a´la Tony med chevré, lövbiff och stuvade champinjoner.
Brödet är surdegsbröd från bageriet och toppat med lite ärtskott + ett glas rött till. Här kom paltkoma nr två för dagen...sååå gott! 
Efter detta så flyttade vi oss till soffan och tittade på sista avsnittet på Outlander - hur ska jag kunna vänta tills nästa säsong? Och ja - det är fortfarande glas nr ett och det blev faktiskt bara det med för att vi hade lite planer idag. Efter frukosten så åkte vi till Uppsala och Bauhaus för att köpa golv, det är en lagning som gjorts av tidigare ägare som behöver fixas till nu då köket byter form. Besöket var smärtfritt - båda gillade samma golv! 
När vi kom hem så blev det en snabb lunch och sedan åkte jag till Tierp då Tidformera  hade Bujo-träff. 
Jag köpte tre pennor, var där en liten stund och kikade, fick lite tips och råd men sedan hade jag inte ro att sitta kvar då jag hade köpt vårblommor i stan och allt annat som behövs göras när det rustas hemma... Men jag har suttit nu ikväll och fixat klart kommande vecka och dagarnas upplägg.
 
Japp så nu är det bara att gå och lägga sig så jag är fit for fight för en ny vecka på jobbet! Tyvärr så sitter min förkylning i med nästäppa och att det ständigt slår lock för öronen som gör att energin är lite låg... På torsdag har jag Reiki med tanterna, skönt att få påfyllning! Men nu är det sängen som gäller. 
 
Ha´det gott!
 
Ida
Visa fler inlägg