Snart är det nytt år

Nu är det strax nyårsafton, jag sitter uppe medans resten av huset sover i vanlig ordning ;) - kände att jag behövde dricka lite vatten innan jag går och lägger mig + att jag vill uppdatera lite här oxå. Lite drag av Alfons Åberg kanske? Josse, Simon och barnen kom till middagstid så jag och Josse "värmde" lite inför morgondagen med två glas vin till fredag´s tacon. 
Jag & Tony blev överraskade i onsdags, det var då vi tänkte "jula ut" efter jobbet - men när vi kom hem så var det redan fixat av mamma och barnen!! Så skönt - återigen tack för det!
Men jag har plockat fram en julsak igen... ljusmanschetterna som är så fina!
Igår så var jag & Tony och handlade nyårsmaten på Ica Maxi i Gävle och då åkte vi förbi Rusta och köpte ljusstakarna, manschetterna har jag haft ett år utan att ha haft bra stakar, nu har bra stakar tills jag hittar de perfekta!  
Imorgon så jobbar Tony (som vanligt), Simon ska dit och hjälpa till en stund så då ska vi tjejer ta det lugnt men också fixa efterrätten. Hoppas på fint väder så kan vi ta en promenad och få lite luft innan bara!
Fick just en notis på FB om en grupp jag var med i tidigare som nu bytt namn till "8 mil i januari 2017" - där ska jag hänga på, utmaningar är kul =)
 
Hoppas ni alla får ett gott slut och ett gott nytt år!
 
♥♥♥
Ida 
 
 

Imorgon så.....

....så åker julen ut här hemma, känner att nu är det färdigt och dags för det nya! + att på nyårsafton så kommer vi vara tre familjer här och då blir det trångt med ett extra matbord med julgranen kvar. 
Idag när jag handlade mat så var det bra pris på rosor - 20 kr för ett knippe, så då är det ju nästan gratis eller hur?! 
 
Imorgon så är det ju dags att jobba, skulle hellre vara hemma... men men, nu är det som det är... Jag kommer ju vara själv på min mottagning, så det kommer ju vara lugnt, men inte i korridoren iaf!
 
Ida

God fortsättning!

Har ni haft det bra under julhelgen? Vi har firat julen hos Tonys syster på Åland och har haft det jättebra! 
Vår årliga julbild framför granen som vi postar på FB istället för julkort och skänker pengarna till någon välgörenhet, i år blev det ett paket av Unicef´s katastrofpaket och vätskeersätning, och jag hoppas det gör skillnad i världen....många bäckar små...
I väntan på tomten så lekte Enya fotograf, lite suddigt men mamman ser ju ganska okej ut ;)
Men jultomten var värd att väntas på, det blev verkligen lyckat! Barnen har inte lyckats lista ut vem det var och vi vuxna skrattade så tårarna rann. 
Dagen efter dopparedagen var lugn, barnen lekte med sina saker och jag och svägerskan byggde pussel. Vi kanske blev lite väl kaxiga där ett tag och sa att detta bygger vi snart ihop ;) ...det var ett pussel på 300 bitar.. men det måste ha varit vinet dagen före som ställde till det.... vi fick ta en paus för middagen och fortsätta efteråt..
 
Imorse så gick vi upp tidigt för att åka med första båtturen hem, lyxade till det med frukostbuffé! 
 
Vi kom hem mitt på dagen, hann plocka upp, tvätta, ta en liten stödvila och fixa oss igen för nästa julfirande hos min syster och med släkten här! 
Så nu har vi firat jul ordentligt med släkten från båda sidor, med god mat på båda håll och vi har haft "gräddfilen" med att inte behöva förbereda någon mat år utan bara ätit gott om sagt - Daniels egen fångade och gravade lax idag var top notch!!
 Så nu ska jag gå och lägga mig, resten av familjen har snarkat på sedan strax före 22, Tony jobbar imorgon men vi tjejer ska vara hemma och mysa! Måste bara in till Tierp och göra lite ärenden, men sen så! Blir lätt så att man vi vrider lite på dygnet när det är lov...
 
Ha det gott!
 
Ida
Visa fler inlägg