Adventskyrka, pepparkaksbak och pyssel

Vår första advent har varit lugn, det började med att tända första adventsljusetet såklart och sedan efter frukosten iväg till kyrkan där Novalie skulle uppträda efter övernattningskalaset - tjejerna hade visst varit vakna till 01!
 
Här sitter kören stora stjärnan - hela tre stycken tjejer! Som i slutet satt och gäspade ganska stort =)
Efter gudstjänsten som även min mormor var med på så gick vi förbi morfars grav och sedan hem till oss och åt lunch och lussekatter som vi köpte i kyrkan. 
 
Sedan skjutsade vi hem mormor och åkte ned på skyltsöndagen som var i Tierp, på jakt efter något "adventsnytt" till köksfönstret och till halvmånefönstret - som vi hittade!
I halvmånefönstret resten av året har vi en lampa från Ikea som lyser upp ganska bra och när man sedan byter till adventsbelysning så blir det ju oftast lite dovare belysning - tvärtom vad som behövs i den här mörka årstiden...
Här på bilden där tjejerna bakar pepparkakor innan middagen så ser ni den adventsstaken som vi även provat att byta ljus i.... den syns inte så mycket men lite kanske ni kan uppfatta =)
 
Men iaf medans tjejerna bakade så tog en av de stora hjärtformarna och lindade in en ljusslinga i och voila så blev det ljusare i fönstret! 
 
Och ja pepparkaksbaket gick bra och detta år gjorde vi (Tony) inte egen - lite smidigare och lite mindre som hamnar i magen men barnen får ändå baka = win-win situation lixom!
 
Efter middag och sjuttioelfte koppen kaffe så tränade jag en stund i röda rummet och nu sitter jag här nyduschad i min übersexiga onepice och strax dags att lägga mig - helgerna bara rullar på ändå...
 
Ida