På gång!

Vi har suttit och klickat hem lite julklappar till barnen ikväll - känns bra att vara på gång med det så kan man ta någon tur till stan utan att känna någon julstress (förhoppningsvis)! Imorgon kickar ju liksom nedräkningen igång till julafton. Tjejerna har fått varsin Schleich adventskalender som de ivrigt väntar på att få öppna - jag har övergett idén om att göra egen adventskalendrar till barnen.... jag har gjort det ett år med paket x 2....herregud vilket jobb det var - hatten av för er som orkar! Jag/vi kör den lätta men något dyrare vägen med en varsin köpekalender! 
 
Nu dags för sängen - vore ju kul om jag landade på kudden innan 23.00 någon kväll ;)
 
Ida

Adventskyrka, pepparkaksbak och pyssel

Vår första advent har varit lugn, det började med att tända första adventsljusetet såklart och sedan efter frukosten iväg till kyrkan där Novalie skulle uppträda efter övernattningskalaset - tjejerna hade visst varit vakna till 01!
 
Här sitter kören stora stjärnan - hela tre stycken tjejer! Som i slutet satt och gäspade ganska stort =)
Efter gudstjänsten som även min mormor var med på så gick vi förbi morfars grav och sedan hem till oss och åt lunch och lussekatter som vi köpte i kyrkan. 
 
Sedan skjutsade vi hem mormor och åkte ned på skyltsöndagen som var i Tierp, på jakt efter något "adventsnytt" till köksfönstret och till halvmånefönstret - som vi hittade!
I halvmånefönstret resten av året har vi en lampa från Ikea som lyser upp ganska bra och när man sedan byter till adventsbelysning så blir det ju oftast lite dovare belysning - tvärtom vad som behövs i den här mörka årstiden...
Här på bilden där tjejerna bakar pepparkakor innan middagen så ser ni den adventsstaken som vi även provat att byta ljus i.... den syns inte så mycket men lite kanske ni kan uppfatta =)
 
Men iaf medans tjejerna bakade så tog en av de stora hjärtformarna och lindade in en ljusslinga i och voila så blev det ljusare i fönstret! 
 
Och ja pepparkaksbaket gick bra och detta år gjorde vi (Tony) inte egen - lite smidigare och lite mindre som hamnar i magen men barnen får ändå baka = win-win situation lixom!
 
Efter middag och sjuttioelfte koppen kaffe så tränade jag en stund i röda rummet och nu sitter jag här nyduschad i min übersexiga onepice och strax dags att lägga mig - helgerna bara rullar på ändå...
 
Ida

En 8-årings val...

Vad väljer en 8-åring till middag om hon får välja helt fritt?
 
Novalie är på övernattningskalas och efter att vi lämnat av henne så åkte vi förbi Ica för att handla och detta var vad Enya ville ha till middag...
  
Potatis & purjolökssoppa + pannkakor....
Vi lyxade till det med räkor, Enya hoppade över!  
 
Nu på kvällen kom Emma och Daniel och hämtade Sally som var överlycklig när de kom =)
och vi fikade lite go´fika!
Pepparkaka med brieost och fikonmarmelad!
Och eftersom det är lillajul så passade ju servetterna bra ;)
 
Men nu är det mys i soffan innan läggdags!
 
Ida
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg