Midsommar 2015

Ja så i år var vi då alltså på hemmaplan, vid Ringvallen i Ullfors och senare på kvällen badade vi vildmarksbad i Gryttjom! 
Vädret blev faktiskt helt okej, nåååågra små regndroppar kom medans vi åkte till Ullfors men sedan sken solen om vartannat och det blev riktigt behagligt när den lyckades komma igenom!
 
På väg ned till uppsamlingsplatsen i Ullfors.
 
Där alla starka karlar (och kvinnor - en såg jag bära!) samlas ihop och bär midsommarstången 1 km till Ringvallen. Efter dem följer sedan en kortege med traktorer och lövade skrindor, tror jag räknade till 11 stycken traktorer och vår vagn med äkta hästkrafter!
 
 
När stången kommit fram så är det dags för resning och sedan dans!
 
Här är stången rest och det är tre ringar med dansglada firare! 
 
Ni kanske ser att stången är sned - det var det första jag tänkte på och säkert alla andra oxå! Men den ska tydligen vara sned fick vi veta senare på kvällen, för är den alldeles rak så liknar det för mycket på ett kors..... + att den alltid ska peka nedåt bruket - men jag tycker nog att det kunde vara lite mindre snett och vi föreslog att de kunde ju berätta nästa år varför den är sned =) alltid kul med bakomliggande historier!
 
Årets midsommarkrans blev jag faktiskt nöjd med! Här får ni en close-up på Enyas!
 
Resten av helgen har gått i vilans tecken - förutom idag då jag själv åkte till Uppsala för att köpa present åt vår blivande 10-åring som fyller på tisdag!
Ida
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Häst och vagn, Midsommarafton, Midsommarfirande, Midsommarkrans, Ringvallen, Sned midsommarstång, Ullfors