Första dagen - en måndag!


Ja det är måndag, ny vecka och nya tag ;) och jag har nu börjat med Olgas träning, jag gillar ju styrketräning och kommer nu följa henne "by the book" istället för min PT härhemma. Så jag gjorde allt, uppvärmning, körde 3 set med 5 reps och med lätta vikter som det står - allt för att vänja kroppen och sedan stretching efteråt. Nu tänker jag inte göra som jag gjorde för några veckor sedan när jag körde det där monsterpasset..... fick (självdiagnostiserad) nog muskelbristning - grinade inombords när jag reste mig från sittande efter en vecka trots smörjande av Voltaren gel.... "är huvudet dumt får kroppen lida" stämmer alltid!!! 
 
Så imorgon är det lågintensiv cardio och det passar bra efter Novalies kalas! Kan inte fatta att hon fyller 10 år imorgon och vi firar 10 år som föräldrar.... ♥
Imorgonbitti blir det sång och paket på sängen, och hon ser framemot att gå på fritids och vad de inte vet är att farmor, faster och kusinerna kommer överaska dem på förmiddagen och hämta hem dem och på kvällen kommer resten av släkten här på svenska sidan och firar + grannfamiljen = fullt hus! KUL!
 
Nu sängen!
 
Ida

Midsommar 2015

Ja så i år var vi då alltså på hemmaplan, vid Ringvallen i Ullfors och senare på kvällen badade vi vildmarksbad i Gryttjom! 
Vädret blev faktiskt helt okej, nåååågra små regndroppar kom medans vi åkte till Ullfors men sedan sken solen om vartannat och det blev riktigt behagligt när den lyckades komma igenom!
 
På väg ned till uppsamlingsplatsen i Ullfors.
 
Där alla starka karlar (och kvinnor - en såg jag bära!) samlas ihop och bär midsommarstången 1 km till Ringvallen. Efter dem följer sedan en kortege med traktorer och lövade skrindor, tror jag räknade till 11 stycken traktorer och vår vagn med äkta hästkrafter!
 
 
När stången kommit fram så är det dags för resning och sedan dans!
 
Här är stången rest och det är tre ringar med dansglada firare! 
 
Ni kanske ser att stången är sned - det var det första jag tänkte på och säkert alla andra oxå! Men den ska tydligen vara sned fick vi veta senare på kvällen, för är den alldeles rak så liknar det för mycket på ett kors..... + att den alltid ska peka nedåt bruket - men jag tycker nog att det kunde vara lite mindre snett och vi föreslog att de kunde ju berätta nästa år varför den är sned =) alltid kul med bakomliggande historier!
 
Årets midsommarkrans blev jag faktiskt nöjd med! Här får ni en close-up på Enyas!
 
Resten av helgen har gått i vilans tecken - förutom idag då jag själv åkte till Uppsala för att köpa present åt vår blivande 10-åring som fyller på tisdag!
Ida
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Häst och vagn, Midsommarafton, Midsommarfirande, Midsommarkrans, Ringvallen, Sned midsommarstång, Ullfors

Första dagen.....

 
Som kollegan är på semester och jag är ensam sekreterare.... har fullt upp men samtidigt långtråkigt när skrivbordet är tomt bredvid! 
Motionsmässigt har jag vilodag, igår tog jag en joggingtur på 3 km och lunkade/joggade 15 av 23 minuter! Stolt över mig själv! På måndag ska jag börja träna enligt Olga´s bok (igen), få träningen lite mer effektiv, det går åt väldigt mycket tid med endast cardio så därför vill jag träna lite styrka!
 
Blommorna ovan är de som är kvar från min födelsdagsbukett, det gröna i buketten ska jag spara till midsommarkransar som barnen vill ha.... gick inte att få dem till att ha förra årets frisyr!
(bild från förra året!)
Tur att prästkragarna blommar i rabatten och att det finns fullt med hundkex runtomkring promenadvägen! Tänkte att jag skulle försöka göra kransarna imorgonkväll eller förbereda så långt det går, på fredag klockan 12 går hästskjutsen från Gryttjom till Ringvallen!
 
Ida
 
Visa fler inlägg