Fritt val

När Enya fyllde år så fick hon ett presentkort på leksaksaffären i Tierp av morfar - igår åkte vi dit då Novalie var på kurs så att hon själv skulle få välja utan övertalning från syster!
 
Valet föll på en "hoppstudsare" och fingerfärg - och pengar kvar på presentkortet så en tur till kan göras =)
 
Ida
 

Vår helg

Ja den har gått fort - jag hänger inte riktigt med känner jag, det är ju för sjutton juni snart!
Det är ju lixom dags snart att byta blommorna i lådorna på framsidan snart till sommarblommor och köpa avslutningskläder till tjejernas skolavslutning..... jisses... + nedräkning inför semestern! Min supersnällaunderbara kollega låter mig flexa en dag vilket leder till att jag kommer få fem veckors semester!!
 
Igår eftermiddag åkte vi till Ullforsbadet för tjejerna var badsugna och Novalie gjorde premiärdoppet av kroppen men inte knoppen, Enya nöjde sig med att gå ned till knäna.

Det var 20°C i vattnet fick jag veta via FB av en annan premiärbadare senare på eftermiddagen! Jag nöjde mig med att sola mina vita ben....
 
Idag blev jag väckt med frukost på sängen och ett fint inslaget paket ♥
♥ Gullungar ♥
 
 
Efter frukosten gjorde vi vår medborgerliga plikt och röstade!
(Note to myself: Sätt ljudet på tyst på telefonen innan du knäpper kort i vallokalen....)
Efter röstningen så åkte vi till stan eftersom det enligt väderprognosen igår så skulle det bli lite mulet idag och svalare - men det blev det ju inte.... Men med några saker som behövs innan vi åker till stugan så var det bara att åka... Men vi var ju inte ensamma i stan iaf!
 
I stan så köptes bla vattenpistoler...
Vattenkrig på studsmattan!
 
Till morsdag middag så gjorde vi (Tony) hemmagjorda hamburgare!

Och årets första:
 
Rabarberpaj!
 
Och eftersom det blivit lite mycket godsaker idag, ja det blev dessert på Ikea efter lunch så kröp hurtbullen fram och sa att nu är det nog och tog fram min nya pulsklocka och hoppade upp på crosstrainern!
 
Så två timmar senare efter spännande biggest loser (USA) avsnitt så sitter jag här och varvar ned, blev klar 23.30 vilket kanske inte är så smart, men att dricka kaffe 19.30 är ju lika idiotiskt.... =)  Men nu när jag skrivit detta så ska jag göra ett försök att sova!
 
Ida
 
 
 
 
 
 

Solning, "pickenicke" och sommaravslutning

Vilken härlig sommardag och dagen till ära har jag suttit ute och solat en liten stund, är nog inte så bra att chocka huden med allt för lång tid utan solkräm så 20 minuter fick räcka - men det syns och känns ändå!
 
Annars har det inte hänt så mycket idag på dagen förutom att jag har bytt design på bloggen och tvättat...
 
Fredagsgott med egen hemmaplocksallad!
 
Ikväll så var vi iväg på sommaravslutningen för miniorerna och lilla stjärnan i kyrkan, det var meningen att det skulle komma en gycklare och uppträda men han hade tagit fel på dag så det blev en sång av barnen i kyrkan och sedan en pilgrimsvandring runt kyrkan och ned till prästgården där det bjöds på grillad korv och sen skulle man ha med egen "pickenicke"-korg som Enya säger =)
 
 
 
Kaffet smakar extra gott på en filt i gröngräset!
 
 
När vi gick tillbaka hemåt efteråt så gick vi över kyrkogården och tjejerna läste på gravstenarna och såg en familjegrav och då sa Enya  "-Familjegrav, dog alla på en gång då?"
 
Ida
 
Visa fler inlägg