Mat mat mat

Nu är vi hemma efter helgen i Malsta, där vi umgåtts kring god mat och dryck. Lite utomhusaktivitet med korvgrillning hanns ju även med, synd att vädret inte var på topp!

Tänkte med detta inlägg samtidigt passa på att göra en ny kategori "Tony tipsar" - eftersom min sambo är kock och det är han som står för matlagningen till 90 % här hemma.

Här kommer lite bilder på vad vi åt i helgen


Till förrätt åt vi
Blå musselsoppa

2 nät musslor
4 charlottenlökar
1 klyfta vitlök
1 hel chili (kom ihåg att bort fröna - d gjorde inte vi....)
3 dl vitt vin
1 dl grädde
salt & peppar

Fräs vitlök, charlottenlök och chili i olivolja. Häll sedan i musslorna, det vita vinet och lägg på ett lock. Låt detta puttra i 4-5 minuter tills alla musslorna har öppnat sig.
Slå sedan på grädde och låt den snabbt koka upp.
Salt och peppra
Servera!




Avnjutes med ett glas vitt vin eller en kall öl!


Till varmrätt
Marinerad vildsvinsstek med potatisgratäng och pepparsås!

Tonys gratäng är väldigt omtyckt så här har ni hemligheten med den ;)


Koka upp grädden och smaksätt den med salt peppar och vitlök, häll sedan detta över den skivade potatisen och löken så att det täcker den.
På detta sätt behöver du inte oroa dig om du smaksatt fel!
Toppa gärna med riven ost!

Här är en bild när den är i ugnen, missade att ta kort när vi åt varmrätten - men då hade vi alla 5 barn till bords....


Till dessert hade Jossan gjort en superfräsch Cheesecake med Citron & rostad kokos!



Drömmer om en systemkamera så att det kan bli bättre bilder - till sommaren hoppas jag!!

Nu tillbaks till verkligheten och dags att hänga tvätten!
Ha en bra vecka!
/Ida